Tips voor een geslaagde video

Zet de kracht van video in

video podcast luister Video book review -Videoteam_BTS

Een video biedt een menselijk verhaal en een echt persoon om contact mee te maken via stem, lichaamstaal, emotie en empathie.

Want een video zegt zoveel meer dan woorden, maakt connectie met jouw klanten en sharing is caring.

6 video tips en tricks op een rijtje:

1. Laat je klanten aan het woord

Er is niets sterkers dan een testimonial video te laten opnemen.

Dit soort video is een ongelooflijke tool voor uw klanten terwijl ze proberen te ontdekken wat uw bedrijf biedt tijdens hun reis. Denk niet dat u zich beperkt tot het gebruik ervan op slechts één plaats of in een deel van de marketing- en verkooptrechter; deze video’s zijn nuttig in de vroege onderzoeksfasen als een inleiding tot wat je doet en waarom je waardevol bent, evenals een herhaling van je service en wat andere klanten van je krijgen.

2. Hou je boodschap kort en direct

Een video rond de 60 seconden is meestal de beste en meest effectieve lengte, met deze optimale verdeling:

  • De eerste seconden moeten vaststellen wie de klant is
  • Praat over het probleem dat jij of jouw klanten tegenkwamen
  • Bespreek hoe uw product hun probleem oplost

3. Maak indruk met je thirst for knowledge

Dankzij de CrashCourse of spoedcursus leer je in no time bij.

Onze hersenen verwerken 60.000 keer sneller visuele informatie en het gebruik van geluid en visuele signalen verhoogt het genot en de retentie!

Dus ja, je mag zeggen dat video het vasthouden en doorspelen van kennis enorm gunstig is.

Video plaatst ons in de ruimte waar het gebeurt, waardoor het bijzonder effectief is in het onderwijs, omdat het context creëert en leerlingen in staat stelt tot actief deelnemen.

Doeltreffende educatieve videos worden gedreven door emotie en ondersteund door feiten. Zonder emotie zijn ze flauw en saai. Zonder voldoende feitelijke ondersteuning zijn ze niet effectief.

Als videomaker moet je een evenwicht vinden tussen het houden van je ogen op het scherm en je hersens op de inhoud die je deelt. Only for pros dus! 😉

Een Crash Course is een korte instructieperiode waarin veel over een onderwerp wordt geleerd.

4.  Voeg een oproep toe aan je video

Call to action (oproep tot actie), oftewel CtA, is een begrip dat gebruikt wordt om in je videoboodschap tot een specifieke handeling over te gaan. Zoals het bestellen van het product, inschrijven op de nieuwsbrief of event via de website, het downloaden van een white paper.

5.  Durf in te diepen, maar maak het luchtig

Infographics zijn een geweldige manier om een ​​beetje leven en plezier toe te voegen aan moeilijke en soms droge onderwerpen en om interesse te wekken door relevante, real-life voorbeelden met de kijkers te delen. Het delen van echte verhalen op een leuke manier is een stuk effectiever dan het steeds opnieuw herhalen van dezelfde historische datum.

6.  Wees niet bang voor een beetje creativiteit

Neem het maken van videos niet te serieus. Injecteer een beetje humor en wees niet bang om een ​​beetje persoonlijkheid te laten zien.
Edutainment-videos oftewel informatieve videos verhogen zowel de retentie op korte als op lange termijn, dus veel plezier ermee!

video content marketing studio- VideoMe

Lou De Buck

Creative director @ VideoMe

Hoe video(s) uploaden naar social media?

Video(s) uploaden naar elk sociaal media kanaalvia desktop of mobiel? Ontdek het op onze blog.

Lees blogpost