Hoe boost je Instagram met video?

5 tips & tricks om video te optimaliseren voor Instagram.

Hoe boost je Instagram met video

Wat moet je weten over Instagram en video?

De videolimiet van Instagram Feed voor een video is 59 seconden, dus een video uploaden naar Instagram die langer is, lukt niet. Wat je doet is je video inkorten met de beste stukken en bewerk het tot een korte video teaser van ongeveer 20 – 45 seconden.

Voor je Instagram Stories moet het nog korter, dat is beperkt tot 13 seconden als je je video in één keer wilt uploaden. Langer is mogelijk, dan knipt Insta de video in stukjes. Wanneer je in portretmodus filmt is dit geen probleem. Wanneer je video vierkant is, moet je de delen apart goed zetten, zodat er geen springers inzitten en je video er volledig opstaat.

VideoMe stelt 5 tips samen om je video optimaal te boosten op Instagram.

Wat moet ik weten over video?

1. Bepaal het doel van je video

Waarom deel je deze video op Instagram? Welke actie wil je dat jouw volgers ondernemen nadat ze je video gezien hebben? Deze vragen helpen je om de beste manier te vinden om je video te bewerken en je inhoud te bepalen.

2. Bewerk je video

Maak een korte video door de inhoud in te korten tot aan de introductie, of stel een trailer samen met een aantal geweldige punten die de rest van de inhoud uitnodigen om verder te kijken! Plaats eventueel een ‘link in bio’ om de volledige video te kunnen bekijken.
TIP: Speel met typografie en/of gebruik ondertitels, aangezien meerderheid van je volgers zonder geluid kijkt.

3. Stel het formaat in

Converteer uw video naar het juiste formaat (MP4) EN bij voorkeur is je video vierkant (1:1) of verticaal (9:16) gefilmd. Dit formaat is idealiter geschikt voor social media.

4. Uploaden naar Instagram

Als je de video op Instagram wilt uploaden, moet je deze naar de bibliotheek van je telefoon of een cloud app downloaden en vervolgens uploaden via Instagram.

Bekijk ‘tips & tricks video‘ met stap voor stap uitleg om je video te uploaden naar Instagram

5. Voeg beschrijving en tags toe

Tags toevoegen, geolocatie en een leuke beschrijving (net als voor elke andere post) om je volgers aan te spreken en om beter gevonden te worden.

hoe video uploaden naar social media

Final thoughts

Vergeet niet om de prestaties van uw video bij te houden, zodat u uw strategie in de loop van de tijd kunt aanpassen en de kwaliteit van uw inhoud kunt blijven verbeteren.

Ziezo, je bent vertrokken om je eigen video community op te bouwen.
Veel plezier en succes!

video content marketing studio- VideoMe

Lou De Buck

Creative director @ VideoMe

Hoe video uploaden naar Instagram?

Wil je video uploaden naar Instagram via desktop of mobiel?Ontdek in 5 stappen hoe je video upload op Instagram.

Video uploaden naar Instagram