Welke video past bij jouw onderneming?

video types onderneming -thomas-william

Ontdek 6 soorten videotypes om te starten

Branding, Pitch, Instructies, Interview, Internet Televisie en PodCasting.

Voor elke video moet er eerst een doel bepaalt worden. Laat je niet afschrikken door de diversiteit aan deze videobenamingen. Kijk, het is eigenlijk vree simpel…. de soort video en diens benaming hangt af van welke boodschap wil jij overbrengen en wat wil jij eruit halen?

Ontdek alvast enkele videotypes om te starten aan jouw video-onderneming!

6 soorten videotypes op een rijtje:

1. Branding Video

Geen duurzame toekomst zonder duurzame reclame

Door duurzaam te adverteren wordt jouw onderneming gezien als inspiratiebron bij uitstek om consumenten anders te leren omgaan met zaken omtrent het milieu. Het is een manier van sociaal en duurzaam ondernemen. Hierdoor krijg je een authentiek, duurzaam imago en ben je open en transparant in wat je onderneming  doet.

Geef een extra boost en laat de mensen kennis maken met je duurzame onderneming in een Branding Video.

2. Video Pitch

Vertel over jouw onderneming en maak impact

De basis voor een geslaagde Video Pitch ben je zelf. Toon wie je bent en wat je met je onderneming doet in slechts enkele seconden.

Storytelling met video is een leerproces net als het ontwikkelen van je eigen elevators pitch. Het voordeel? Het is direct met één duidelijk doel: het overbrengen van jouw boodschap. Het resultaat is een persoonlijk, eerlijk en echt portret.

Maak impact en zet jezelf en je onderneming in de spotlights in een Video Pitch. Overtuig jezelf en anderen in slechts enkele seconden.

3. Instructie Video

Deel je kennis in een video cursus

Ben je het beu om telkens hetzelfde uit te leggen? Wel, video is een uitermate geschikt medium om kennis over te brengen. Investeer eenmalig in een tijdloze instructie video die je telkens kan hergebruiken.

Heb je veel te vertellen? Samen creëren we een video-pakket op maat. Zet in op meerdere videos met telkens één duidelijke structuur. Afhankelijk van het onderwerp en de doelstelling van je kennisoverdracht wordt een cursus samengesteld.

Leg op een persoonlijke manier stap voor stap instructies uit aan je kijkers. Injecteer met een beetje humor en toon je persoonlijkheid.

4. Interview Video

Vertel jouw verhaal en overtuig je kijkers

Een Interview is een vlotte manier om te tonen wie je bent en waarvoor je staat. Het heerlijke hieraan is dat je je niet hoeft voor te bereiden en lekker jezelf kan zijn. Het is de meest eerlijke vorm om informatie op een toegankelijke manier over te brengen.

Enerzijds kan je het gebruiken als kennismaking tool om nieuwe klanten te overtuigen of om je huidige klanten up-to-date te houden van je activiteiten. Je kan het interview scherp houden of dieper tot in details gaan van wat je wilt vertellen. Het zijn deze kleine details die het menselijk en toegankelijk maken.

Een interview video met jezelf is geloofwaardig, biedt een menselijk verhaal en een echt persoon om contact mee te maken via stem, lichaamstaal, emotie en empathie.

5. Internet Televisie of Serie

Bouw aan een community met video

Het maken van een internetprogramma is niet evident en enkel geschikt voor meerwaardezoekers en makers. Het vergt in het begin enorm veel aandacht en focus, maar het resultaat op lange termijn is het waard.

Verwen je volgers met Internet Teevee, opnemen en coachen van een improvisatie sketch tot een strak script.

6. VideoPodcast

een uitgebreid gesprek over je ondernemingen

Kennis delen of uitleggen gaat niet vanzelf, laat staan anderen meekrijgen in abstracte begrippen of je ondernemingen.

Een videoPodcast is het nieuwe digitaal kijken-en luisteren van een informatief of entertainend verhaal. Denk aan gesprekken over actuele thema’s, tijdloze levensvragen of wat ons maar bezighoud. En je brein is er ook nog eens dol op: luisteren naar informatie en kijken in plaats van lezen.

Een VideoCast prikkelt je brein zowel op intellectueel als emotioneel vlak en neemt zo informatie beter op.

video content marketing studio- VideoMe

Lou De Buck

Creative director @ VideoMe

Hallo! wij maken video voor internet

We doen dat in onze homestudio te Gent. We bieden ondernemers met een duurzaam verhaal de kans om op een laagdrempelige en spontane manier video content te maken.

Waarom video content?