Waarom video content om je Gents idee te boosten?

Waarom video content gio-rosado

VideoMe zet 5 voordelen van video content op een rijtje.

Met video content breng je je Gents idee op een persoonlijke manier. Je legt een rechtstreekse connectie doordat ze je horen én zien. Wijs he? Maar dat is zeker niet alles.

De combinatie van beeld (empathie), geschreven tekst (ondertitels) en geluid (sfeer) versterken de boodschap en maken het verwerken van de gegeven informatie toegankelijker.

1. Video content zorgt voor vertrouwen

Een directe of persoonlijke aanpak zorgt ongetwijfeld voor extra vertrouwen. Als je klanten weten dat ze met echte mensen te maken hebben groeit nu eenmaal het vertrouwen. Video content voor je Gents idee zorgt voor een directe connectie met je volgers. 

Bijvoorbeeld; Een videopitch waarin je klanten herkenningspunten terugvinden met je wijs product of dienst. Zij leren jou op een speelse manier kennen. En dan? Je wakkert het inlevingsvermogen van je potentiële klanten aan. Houden ze hier een goed gevoel aan over? Dan ben je al halfweg.

2. Video content neemt de moeite weg

Met video content informeer je je doelgroep zonder dat zij daar veel moeite voor moeten doen. Zeg nu zelf, lees jij liever een tekst of kijk je liever naar een video? Leuk weetje ons brein verwerkt video content 60.000 keer sneller dan tekst.

3. Video content valt op

Gent wordt wel eens het epicentrum van de Belgische start-ups genoemd. Hoe zorg je dat je in deze massa opvalt? Met video content. Videos worden 10x meer gedeeld op sociale media dan geschreven tekst. Goed voor je brand awareness toch? 

Ps: Het valt niet alleen meer op, video content komt ook veel geloofwaardiger over.

4. Video content scoort goed op Google

Wist je al dat YouTube een kanaal van Google is? Video’s uploaden op YouTube geven je organische resultaten dat extra duwtje in de rug. Plaats vragen in de titels en geef een antwoord in de video. 

Mensen zoeken nu éénmaal meer en meer met behulp van vragen. Zeker met de opkomst van voice search. Wanneer je een video als resultaat krijgt na een zoekopdracht op Google, is de kans groot dat je hier op gaat klikken niet?

5. Niet alleen op Google, ook op je website

Het juist gebruiken van video’s op je website resulteert in opvallend betere resultaten, meer leads en hogere conversies. Leg zelf uit hoe je product of dienst werkt via een instructievideo. Of nog beter. Laat je klanten spreken over wat zij van je product of dienst vinden via een testimonial video.

Waar wacht je nog op?

De studio van VideoMe staat voor je klaar, want ook jouw Gentse onderneming is voor ons belangrijk. Iedere ondernemer volgen we persoonlijk op en zien we graag verder groeien in onze stad.

video content marketing studio- VideoMe

Lou De Buck

Creative director @ VideoMe

Een video die bij jouw onderneming past?

Maak een video die jouw boodschap versterkt.Ontdek het aanbod in onze videodiensten.

Ga naar Video traject op maat
Groeinest