Kwantum Sessions

VideoPodcast over duurzaam leven en werken in een stad

Logo kwantum sessions - blauw
VideoMe Studio Kwantum Sessions

VideoMe gaat in gesprek met Gentse ondernemers.

Iedere maand nodigen we een ondernemer uit in onze video studio. Waarom? Wel, Gentse ondernemers hebben namelijk veel te vertellen over duurzaam leven en werken in een stad. Deze videopodcasts zullen je brein prikkelen op zowel intellectueel als emotioneel vlak.

Verwacht gesprekken over hoe kunnen leven, onderwijs, economie, landbouw, onze relatie met geld, werk, relaties met onszelf en elkaar duurzamer worden?

03 - Klaas Mensaert

In gesprek met Klaas Mensaert
Schrijver van The flaws that kill our democracy

Klaas heeft een achtergrond in de bio-informatica, is voormalig lid van de Belgische Piratenpartij en heeft een boek geschreven over democratie. Deze duurzame denker heeft het in zijn boek over decentralisatie, polarisatie en de vrije markt.

Website van ‘Klaas’

02 - Arno De Mol

In gesprek met Arno De Mol
Oprichter van Lokaal

Arno is een grote inspiratiebron voor ons en andere ondernemers die het net iets anders willen doen, om zo bij te dragen aan een duurzamere samenleveing. Het gesprek gaat over rendabel ondernemen, voeding en het belang van humor.

Website van ‘Lokaal’

01 - Zjef Van Acker

In gesprek met Zjef Van Acker
Business Developer bij Pad en Stoel

Zjef heeft een lange persoonlijke weg afgelegd om tot zijn essay ‘Fundation Nation‘ te komen, een zoektocht waar hij zich zoveel mogelijk heeft proberen bijscholen on the field en met zijn neus tussen de boeken. Het gesprek gaat over ‘wat is The Fundation Nation?’.

Lees meer over ‘Zjef and the quest to build a Vertical Farm’