Hoe video(s) op Instagram plaatsen

De videolimiet van Instagram Feed voor een video is 59 seconden, dus je kunt gewoonlijk niet een volledige video uploaden naar Instagram.
Wat je kunt doen is je video inkorten of  de beste stukken bewerken tot een korte video (teaser) van ongeveer 20 – 45 seconden.

internetvideoman Blauw internetvideoteamland hoe video maken en inzetten tips

Dus hoe doe je dit?

U moet het volgende doen:

  1. Bepaal het doel van de video: Waarom deel je deze video met Instagram? Welke actie wil je dat je volgers ondernemen nadat ze je video gezien hebben? Deze vragen helpen je om de beste manier te vinden om je video te bewerken en je inhoud te bepalen.
  2. Bewerk je video: Maak een korte video door de inhoud in te korten tot aan de introductie, of stel een trailer samen met een aantal geweldige punten die de rest van de inhoud uitnodigen om verder te kijken! Plaats eventueel een ‘link in bio’ om de volledige video te kunnen bekijken.
   TIP: Speel met typografie en/of gebruik ondertitels, aangezien meerderheid van je volgers zonder geluid kijkt.
  3. Stel het formaat in: Converteer uw video naar het juiste formaat (MP4) EN bij voorkeur is je video vierkant of verticaal gefilmd. Dit formaat is idealiter geschikt voor social media.
  4. Uploaden naar Instagram: Als je de video op Instagram wilt uploaden, moet je deze naar de bibliotheek van je telefoon of een ‘cloud app’ downloaden en vervolgens uploaden via Instagram. (Zie blog met stap voor stap uitleg ‘Video uploaden naar social media‘)
  5. Voeg de relevante beschrijving en elementen toe: Tags toevoegen, geolocatie en een beschrijving (net als voor elke andere post) om je volgers aan te spreken en om beter gevonden te worden.

Final thoughts

Vergeet niet om de prestaties van uw video bij te houden, zodat u uw strategie in de loop van de tijd kunt aanpassen en de kwaliteit van uw inhoud kunt blijven verbeteren. Succes!

Video uploaden naar social media

Wil je je video(s) (.mp4) kunnen uploaden naar elk sociaal media kanaal via desktop of mobiel? Ontdek het hier stap voor stap op onze blog.

Ga naar video uploaden