Waardevolle content via video.

Wie is Lou De Buck?

Lou is al van kinds af aan een creatieve duizendpoot, ze behoudt haar eigen verbeelding door haar artistieke verkenningen in zowel het maken van video-installaties, het schrijven van visuele dagboeken, het maken van droom karakters door middel van tekeningen en draagt bij aan een betere consumptiemaatschappij door duurzame streetwear aan te bieden. Je kunt dus zeggen dat een creatieve uitdaging zijn energie heeft.

Verbeelding door artistieke verkenningen.

Als jong meisje ontdekt Lou een videocamera op haar zolder en neemt ze alles op wat ze tegenkomt. Ze legt de Barbies opzij en de videocamera wordt haar nieuwe paar ogen om zo om te gaan met de wereld.

Ze zoekt en experimenteert met een paar beelden om een verhaal te vertellen. Elke film wordt geanalyseerd en ze gaat op zoek naar de essentie van het maken van een beeld. Als tiener krijgt Lou steun van haar moeder om audiovisuele vorming te studeren.

Een nieuwe wereld gaat open en ze gaat op ontdekkingstocht, maar blijft hongerig.

Misschien is het maken van een film niet wat Lou energie geeft, maar het concept faciliteren en bedenken? Het studiegebied in een schoolcontext is te beperkt en al snel geraakt ze verveeld. Op eigen initiatief gaat Lou op ontdekking en netwerken om videomateriaal te maken voor bands en bedrijven. De bands zijn geweldig om te experimenteren met beelden die emoties genereren. De bedrijven zijn een ervaring om in een professionele context te werken.

Verwacht wordt dat afstuderen gelijk is aan Master behalen ...

Lou mag film studeren aan het KASK. In haar tweede jaar Film leert ze een experimenteel atelier in dezelfde faculteit kennen en grijpt ze haar kans. Het is een jaar van herontdekking en zelfonderzoek. Ze krijgt de tijd en ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Tijdens deze studies maakt ze veel video-installaties en gebruikt ze tentoonstellingsruimtes om haar werk te tonen. Zo mocht ze bijvoorbeeld haar videowerk presenteren in de Vooruit, Zebrastraat, Rockoxhuis, PC Guislain en Victoria Deluxe.

De studies gingen goed en de master was in de sacoche, maar wat nu?

Je kunt niet overleven met het maken van videokunst alleen. Haal dan een lerarendiploma om zelf videokunst te onderwijzen. Zo gezegd zo gedaan. Toen ze eenmaal was afgestudeerd, mocht ze op woensdagmiddag aan een klas lesgeven. Om de andere dagen te vullen, begon ze een videoproductie met Zjef en Thibault, Kikvors. Het was een moment van veel reizen, filmen, monteren en marketingstrategieën. De cursus is online en het project is voltooid. Eigenwijs als Lou is, wil ze doorgaan met videoproducties en richtte ze VideoMe op. Bij VideoMe kun je kiezen voor een videocampagne of een persoonlijk, op maat gemaakt proces om zelf videomaker te worden. VideoMe krijgt aandacht en ondernemers uit Gent zetten de stap naar videomarketing. Daar wringt het schoentje.

De drang naar creatieve uitdagingen groeit.

Het besef dat we leven in tijden waarin duurzaamheid, waarde en tolerantie een rode draad vormen. Meer en meer mensen zetten stappen in de goede richting. Jongeren begrijpen de impact als ze zich groeperen en een gemeenschappelijke boodschap overbrengen, namelijk ‘red de planeet – stop het consumentisme’. Lou wil de jonge generatie ondersteunen en tegelijkertijd uitdagen. Aan de ene kant zet ze zelf de stap in het ontwikkelen van een duurzame kledinglijn voor jongeren en aan de andere kant biedt ze een kanaal voor ondernemerschap met video. In haar vrije tijd blijft ze creatief werken om het concept van tijd te bevatten door middel van video, schrijven, tekeningen en textiel verwerkingen.

Meester en leraar in de audiovisuele vorming sinds 2016

Video; van concept, strategie, videografie in de studio, montage, integratie en distributie.
Stijl: video over product, portret, instructie en branding. Tijdloos, casual en authentiek.

Creatieve branding geoptimaliseerd voor website, sociale media en print. Creatie van een authentiek merk dat overeenkomt met de identiteit van het merk.

EXPO 2006 - ...

Bar Bricolage, BYOB, Ghent – December 2018
Damp, Group: Bring Your Own Beamer

MEC Staf Versluys,  Bredene – November 2018
Comme Vous Voulez, Group: Arnoevoo

Paarl, nieuwland 1, Ghent – November 2018
ELLE porte, Solo

Kerk Gent, BYOB, Ghent – Oktober 2016
First Impressions, Group: Bring Your Own Beamer

Bains Connective, CC Ten Weyngaert, Forest – November 2015
Space1/Space2, Krast Collectief: Julia Emmery (sound), Sanne Huysmans (story) & Lou De Buck (video)

Muziekcentrum Kinky Star, Ghent – April 2015
Study of Mechanical Movements & Study of Fluent Movements, Solo: Lou De Buck – K met de Kunst van Kinky

Victoria Deluxe, Gent – September 2013 / Februari 2014
Before the talk, Performance with Home Emmaüs (cast), Karla Haezebrouck (direction/concept) & Lou De Buck (visuals/concept)

P.C. Guislain , Gent – September 2012 / Februari 2013
Voor het donker thuis, Experimental video with P.C. Guislain (cast), Karla Haezebrouck (direction),  Jelena Vanoverbeek & Lou De Buck (video & editing)

Zebrastraat, Ghent – April 2012
Body_Noise & Gesproken/Gelezen Woorden, Group: Brutt-ell (with Elke De Sutter, Sophie Vanhomwegen & Michelle Van Damme)

De Snoepwinkel, Vooruit, Ghent – February 2012
Body_Noise & Gesproken/Gelezen Woorden, Solo: Lou De Buck

Rockoxhuis, Antwerp – June 2011
Body_Noise & Gesproken/Gelezen Woorden, Group: Museumavonden

Designmuseum, Ghent – November 2006
Van Lijn Tot Licht, Group: Museumnacht

Audiovisuele Vorming 2005 - 2014

KASK, Ghent 2013 – 2016
Master degree of Audiovisual Arts – Specific Teachers Education

KASK, Ghent 2012 – 2014
Master degree of Fine Arts – Media Art

KASK, Ghent 2009 – 2012
Bachelor of Fine Arts – Media Art

KASK, Ghent 2007 – 2009
Bachelor of Film

Secundair Kunstinstituut, Ghent 2005 – 2007
Visual Art (Video/Photography)