Hoe moet je video(s) uploaden naar social media?

Een video naar social media uploaden lukt niet rechtstreeks.

Video(s) moet je vanuit de bibliotheek van je smartphone of een cloudapp downloaden, vervolgens upload je de video(s) rechtstreeks op elk social media channel (LinkedIn, Facebook & InstaGram).

We raden aan om Google Drive te gebruiken als cloudapp. Volg onderstaande instructies voor een optimaal resultaat.

lou de buck videome founder videograaf over ons videoteam gent lokaal duurzaam ondernemen kracht van video connectie klanten

Lou De Buck

Art director, founder & videographer @ VideoMe

Video(s) uploaden naar social media:

1. Gebruik Google Drive als cloudapp

De gemakkelijkste manier is om video(s) te uploaden naar je Google Drive. Maak een eerst een Google account aan en log in op Google Drive. Maak een map aan en sleep je video(s) (.mp4) erin. Je video staat nu op Google Drive.

Je video(s) kan je rechtstreeks in je Google Drive bekijken, delen of downloaden. Installeer ook de Google Drive app op je smartphone. Dit heb je nodig om je video(s) up te loaden voor social media channels zoals InstaGram.

2. Download je video

De gemakkelijkste manier is om video(s) te uploaden naar je Google Drive. Maak een eerst een Google account aan en log in op Google Drive. Maak een map aan en sleep je video(s) (.mp4) erin. Je video staat nu op Google Drive.

Je video(s) kan je rechtstreeks in je Google Drive bekijken, delen of downloaden. Installeer ook de Google Drive app op je smartphone. Je video(s) beschikbaar

Ga via je smartphone naar je Google Drive en klik op download. De video zal nu via de cloud in de bibliotheek van je smartphone terechtkomen.

3. Selecteer je video

Open je social media applicatie en klik op toevoegen (+).
Kies in je galerij of downloads de video.

4. Kies de verhouding van  je video

Dubbeltik op de video en hij zet het in portretmodus. InstaGram en LinkdIn zetten de video automatisch in een vierkant formaat.

5. Selecteer je omslagfoto

Kies een aantrekkelijke omslagfoto uit je video die kijkers aantrekt.

6. Geef je video context

Voeg een leuke beschrijving en tags toe. Tag personen of organisaties  die in je video verschijnen om zo een groter (herkenbaar) bereik te halen. Tik op delen.  Ziezo, je eerste video staat online.

Je bent vertrokken om je eigen video community op te bouwen.
Veel plezier en succes!

internetvideoman Blauw internetvideoteamland hoe video maken en inzetten tips

Hoe je video(s) optimaliseren voor InstaGram?

Wil je je video(s) (.mp4) een boost geven op InstaGram?Ontdek enkele tips op onze blog.

Ga naar Video op InstaGram
hoe video uploaden naar social media