Hoe een video uploaden naar Instagram?

Een video naar social media uploaden lukt niet rechtstreeks.

Video moet je vanuit de bibliotheek van je smartphone of een cloudapp downloaden, vervolgens upload je de video rechtstreeks naar elk social media channel (LinkedIn, Facebook, Twitter & Instagram).

We raden Google Drive aan om als cloudapp te gebruiken. Volg onderstaande instructies voor een optimaal video-resultaat. We gebruiken Instagram als voorbeeld.

Veel succes!

lou de buck videome founder videograaf over ons videoteam gent lokaal duurzaam ondernemen kracht van video connectie klanten

Lou De Buck

Content creator & videomaker @ VideoMe

Video(s) uploaden naar social media:

1. Gebruik Google Drive als cloudapp

De gemakkelijkste manier om een video te uploaden is om Google Drive als tool te gebruiken. Maak eerst een Google account aan en log in op Google Drive. Maak een map aan en sleep je video(s) erin. Je video staat nu op je Google Drive.

Let op! Je video moet een .mp4 zijn.

2. Download je video vanuit Google Drive app

Je video(s) kan je rechtstreeks in je Google Drive bekijken, delen of downloaden. Installeer ook de Google Drive app op je smartphone. Dit heb je nodig om je video(s) te uploaden voor social media channels zoals Instagram en Twitter.

Ga via je smartphone naar je Google Drive app. Zoek je video in de map en klik op download via het downloaden icoontje. De video zal nu via de cloud in de bibliotheek van je smartphone terechtkomen.

3. Upload je video op social media

Open je social media applicatie en klik op video toevoegen (+).
Selecteer in je galerij of downloads je video.

4. Stel de verhouding van je video in

Dubbeltik op de video (of het icoontje in de linkerhoek, enkel bij Instagram) en hij zet het in portretmodus of vierkant. Instagram en LinkedIn zetten de video automatisch in een vierkant formaat.

5. Selecteer je omslagfoto

Upload een opvallende omslagfoto uit je video die de kijkers aantrekt of ga aan de slag met de pin tot je een aantrekkelijk beeld krijgt.

6. Geef je video context

Voeg een leuke beschrijving en tags toe. Het is belangrijk om personen of organisaties te taggen die deel uitmaken van je video, om zo een groter (organisch) bereik te halen.
Ben je hiermee klaar? Tik op delen of stel een tijdstip in.  Ziezo, je eerste video staat online.

Veel plezier en succes met het bouwen van je eigen video community.

Geef je Instagram een boost met video.

Ontdek enkele tips & trick voor het optimaliseren van jouw video voor Instagram op onze blog.

Ga naar Video op InstaGram
hoe video uploaden naar social media